Meeste gestelde vragen Babycup

 

   

  

  Heb je een vraag, stel hem ons!


  Als je vraag hieronder niet beantwoord wordt, stuur ons dan een mail.

 

 

Kan ik een iedere kleine cup of item gebruiken? Bijvoorbeeld een speelgoedserviesje?
Babycup is gemaakt van niet-giftige materialen, ze zijn BPA-& ftalatevrij. Het is precies de juiste maat voor kleine handen, is beschikbaar in mooie kleuren en ze zijn doorzichtig zodat je baby kan zien dat er iets in zit.

Het is natuurlijk aan jou waar je je kind uit laat drinken maar kijk goed na waar iets van gemaakt is zodat je zeker weet dat wat je aanbiedt veilig is voor de gezondheid.

Er zijn vele mooie theeserviesjes in de speelgoedwinkels te vinden en er zijn goedkope plastic bekertjes te verkrijgen in multipacks in bijna iedere supermarkt. Maar check de labels en lees de kleine lettertjes. Dat is echt belangrijk. Zijn ze vrij van BPA? Zijn ze vrij van ftalaten?  Is het veilig voor je kind om te gebruiken? Is het getest in een laboratorium en staat er aangegeven dat ze voldoen aan de Europese veiligheidsnormen? Zijn er giftige chemische stoffen die in het drankje kunnen komen? 

  • Er zit geen BPA in Babycup
  • Geen ftalaten in Babycup.
  • Babycup, eerste bekertjes zijn niet giftig.
  • Afwasmachine bestendig en kunnen worden gesteriliseerd in een stoomsterilisator.
  • UK Lab gechekec voor veiligheid.
  • Uitgeprobeerd en gestest door onze eigen kinderen.

 

Babycup ziet er erg simpel uit.   Wat is er dan zo goed aan zoiets dat zo simpel is?  
Babycup is simpel en dat is nu net het mooie ervan. Geen deksel, geen handvat, geen bewegende delen.  Geen moeilijk bereikbare plekken waar schimmels of bacteriën zich kunnen ontwikkelen. We hebben verschillende maten geprobeerd voor handen en monden en dit is de maat die het beste werkt voor ons. 

En het beste van alles, er is geen tuit of antilekventiel, zodat je kind niet zo hard hoeft te zuigen alsof ze een stofzuiger zijn! Daarbij hoeft de tong geen onnatuurlijke (en gemakkelijk ongemerkte) positie aan te nemen die een goede ontwikkeling van gebit en gezichtsspieren in de weg staast.   


Hoe leer ik mijn kind te drinken uit de Babycup?
Begin voorzichtig met een beetje (20 ml of zo) per keer. Hou je hand dichtbij. Help en begeleid met je hand. Wees geduldig. Laat je hand in de buurt zweven als dat nodig is. Pak de beker over als je het vervelend vindt dat er gemorst wordt.  Help je kind de tafel te vinden en begeleidt het oppakken en weer neerzetten van de beker.  Je zult versteld staan wat je kindje kan als het het een beetje tijd en geduld geeft. Deel het trotse gevoel met je kind en heb vooral plezier!

 

 


Wat als ik flesvoeding geef aan mijn baby en dus grotere porties melk moet geven?
Voor grotere hoeveelheden melk, is het gewoon het makkelijkst om de beker een paar keer te vullen. Zo simpel is dat. Het kost niet inspanning en het is de moeite waard.

Mag Babycup in de afwasmachine?
Jazeker – gebruik alleen het bovenste rek.

Mag Babcup in de stoomsterilisator?
Ja hoor, dat kan.

Wat is de beste manier om Babycup schoon te maken?
De meest eenvoudige manier is afwassen met warm water en (eco) afwasmiddel.. Met een doek kan je beter het gehele oppervlak afnemen dan met een afwasborstel waarvan de kop wellicht te groot is. Naspoelen met helder water en afdrogen.

Hoe kan het gebruik van Babycup helpen bij de ontwikkeling van de fijne motoriek?
Door het gebruik van de kleine Babycup beweegt je kind alle vingers en grijpen. Het is de oog-hand coördinatie wordt zo iedere keer getraind. Kijk naar dit korte filmpje. Zie hoe leuk het is om Babycup te gebruiken. Vandaar dat de Babycup al vaak in de prijzen is gevallen.
Kan Babycup gebruikt worden voor cupfeeding aan pasgeborenen en premature kinderen?
Ja dat kan. Een Babycup open cupje is zeker geschikt voor cupfeeding.. Een lactatiekundige of prelogopediste of andere hulpverlener kan je leren hoe je cupfeeding op veilige manier toepast.

Voor welke leeftijd is Babycup geschikt?
Dit is een persoonlijke keuze en wat jij voelt dat goed is voor jouw baby, maar als het gaat om de overstap te maken naar een open beker, dan raden we 6 maanden aan (of zodra je kindje zelfstandig rechtop kan zitten in de kinderstoel).
Oefenen met het drinken uit een open beker hoeft borstvoeding natuurlijk niet in de weg te staan. Het kan geen kwaad om afgekolfde melk in plaats vanuit een fles vanuit een Babycup te geven.

Hoe groot is de Babycup?
Het bekertje is 5 cm hoog en heeft een inhoud van 50 ml. Voorzien van maatverdeling per 10 ml.

Waar is de Babycup van gemaakt?
Babycup is gemaakt van polypropylene, BPA- & ftalaten vrij. Het is gemaakt bij een biomedische bedrijf in Engeland, dat medische instrumenten maakt voor ziekenhuizen.  Babycup wordt in laboratorium in het Verenigd Koninkrijk getest voor de naleving van de Europese richtlijnen en is veilig voor gebruik voor baby’s en peuters. 
Kan ik Babycup gebruiken voor warme dranken?
Nee, doe geen warme dranken in een open beker voor je baby of kleuter. Babycup is niet ontworpen voor warme inhoud en ook vanuit veiligheid raden we je af een baby of kleuter een warme drank uit een open beker te geven.

Kan Babycup gebruikt worden om te koken in een oven, magnetron of iets dergelijks? Nee, de Babycup is hier niet geschikt voor. Gebruik de Babycup dus niet in oven, magnetron, en gebruik Babycup om iets in op te warmen.

Is Babycup getest op veiligheid?

Ja, de Babycups zijn getest in Engeland conform the EU standaard EU 10/2011, de wet waar producten die in aanraking komen met voedsel aan moeten voldoen.