Tips voor gebruik Babycup

Babycup, babies en peuters eerste bekertjes

Kinderen kunnen veel eerder drinken uit een open beker dan dat wij denken.
De truc is dat je een bekertje moet geven dat bij ze past. Wij kunnen tenslotte ook niet drinken uit een emmer!

Babycup is zo'n bekertje! Zonder uitsparingen voor neus dus altijd goed te pakken en niet moeilijk om te leren.

Babycup aan tafelZo leert je baby het makkelijkst:

  1. Start als je kindje in een kinderstoel zit zodat je kind in een goede positie zit om deze nieuwe vaardigheid te gaan leren. 
  2. Slabber om en doekje bij de hand want er zal beslist iets gemorst worden. Neem zelf ook iets te drinken uit een beker.  
  3. Doe voor de eerste keer maar een beetje vloeistof (afgekolfde melk/kunstvoeding of water) in de Babycup. Zo hou je het morsen binnen de perken en is het bekertje licht in gewicht om op te pakken. 
  4. Om te helpen kan je de Babycup samen met je baby of dreumes vasthouden zodat je kan begeleiden naar de mond toe. 
  5. De volgende stap is je hand in de buurt houden als ze het zelf gaan proberen. 
  6. Het is natuurlijk belangrijk dat je je kind prijst en met je kind praat als jullie samen bezig zijn. Leg uit wat je doet en doe het vooral ook zelf voor.  Kinderen leren hier veel van en doen je graag na. 
  7. Als je ziet dat het goed gaat, geef je een beetje meer drinken en zo kan je opbouwen. 

 

 

Er zijn veel voordelen door zo te drinken, je voorkomt zuigflescariës en helpt dus mee aan een goed gebit, maar ook de oog/handcoördinatie oefen je zo op jonge leeftijd al. Het ene kind moet wat vaker oefenen, een andere lukt het direct! Maar hoe dan ook, het is het waard!

Maak er een gezellig moment van, drink samen en geniet van deze nieuwe vaardigheid en het plezier dat jullie samen zullen beleven. 


cupfeeding samuel met te strakke tongriem, 3 maanden oudBabycup is ook geschikt voor cup-feeding, flesweigeraars etc. 

Soms hebben kinderen moeite met het drinken uit een speen of borst.Daar kunnen allerlei redenen aan ten grondslag liggen. Cupfeeding kan dan een oplossing zijn.Bij cupfeeding zet je de babycup aan de lippen en geef je de baby de kans de afgekolfde moedermelk op te likken als een poes.  Giet de melk nooit in de mond van de baby! Vraag aan de lactatiekundige of andere zorgverlener, je het te leren. 

Babycup kan ook een oplossing zijn voor flesweigeraars.Probeer het eens!